dissabte, 23 de març de 2013

Barcelona Romana


Per estrenar el mes de març els alumnes de cinquè es van aventurar, ja que hi havia risc de pluja, en el seu desplaçament a Barcelona. El motiu d’aquesta sortida va ser conèixer de prop com vivien i com es va formar la vila de Barcino (Barcelona), per això van fer la visita al MUHBA (Museu d’Història de Barcelona).
Per començar bé, ens van ajuntar amb els companys/es de sisè al costat de l’Estadi Olímpic Lluís Companys i del Palau Sant Jordi, allà van agafar forces amb un bon esmorzar i desprès ens van separar, nosaltres van baixar al MUHBA i ells es van quedar allà.
               En  arribar al Museu, es van fer dos grups amb nens i nenes de les dues classes, uns van fer un itinerari “Viatge a Barcino” i l’altre va fer un taller “La fundació d’una colònia romana”.  Van ser activitats molt interessants que van apropar als alumnes a com era la vida en aquesta colònia (Barcino), prèviament a classe ja s’havia treballat aquesta etapa històrica.
               El primer grup desprès d'una explicació teòrica van sortir a fora del MUHBA i la monitora ens va ensenyar algunes restes visibles d'aquella època. El segon grup també va tenir la seva part teòrica amb vídeo inclòs i desprès amb la participació dels nens i nenes van muntar una maqueta de la colònia tal i com era en l’època antiga durant el domini romà.
               Desprès d'aquestes activitat ens van ajuntar i van anar caminant a la Plaça de la Catedral on van dinar i posteriorment van aprofitar per dibuixar la Catedral de Barcelona
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada