BANC DE SANG


El banc de sang ens va visitar durant el mes de gener per demanar la nostra col·laboració. 

Ens van explicar la importància de donar sang i el motiu pel qual s'havien de fer campanyes de donació tant sovint. Sabieu que la sang no es pot congelar? Per això, quantes més donacions es puguin aconseguir cada dia, millor! 

L'alumnat de cinquè ràpidament es va engrescar i va decidir que volia participar al projecte: 

Una campanya de donació de sang a l'escola! 

Aquesta campanya es portarà a terme el proper 17 d'abril. La nostra missió és preparar bé l'escola, ja que serem els encarregats i les encarregades de dinamitzar la jornada. Els infants acompanyaran a les persones que vinguin a donar sang, repartiran les begudes i els aliments i vetllaran per a que tot funcioni correctament. Prèviament a aquest dia, prepararan uns obseqius que regalaran a tothom que vingui a fer la seva donació, crearan un eslògan i un logotip que servirà per muntar un cartell publicitari que penjaran a l'escola i que aniran a repartir a diferents comerços del barri i també dissenyaran una pancarta informativa que posaran a la porta de l'escola. 

A partir d'aquí, també s'ha aprofitat per treballar tots els continguts relacionats amb el sistema circulatori i els components de la sang. 

Amb els ulleres virtuals vam poder veure tot el recorregut que fa la sang per dins del cos i com són els seus components: el plasma, els glòbuls vermells, els glòbuls blancs i les plaquetes.

Amb el microscopi vam tenir l'oportunitat d'analitzar algunes mostres de sang. Ens va encantar! 




Comentaris