PROJECTE STOP C02

 


L'alumnat de cinquè ha participat en un projecte anomenat: "STOP C02".
A partir d'unes notícies de l'estiu de 2022 que ens van impactar: incendis, temperatures extremes, grans catàstrofes naturals, inundacions... l'alumnat va començar a indagar sobretot el que estava passant al món.


Centrant-se en la gran quantitat d'emissions de c02 que s'envia a l'atmosfera, van estudiar l'efecte hivernacle i les seves conseqüències i com les persones influïm negativament en el medi ambient.


Es va observar que a l'escola encara hi havia molts nens i nenes que portaven paper d'alumini en els seus entrepans i esmorzars. D'aquí va sorgir la necessitat d'actuar d'alguna manera per millorar aquesta situació; es van posar en marxa i van decidir preparar una paradeta d'embolcalls sostenibles. La preparació d'aquesta activitat es va fer en conjunt amb l'escola Xaloc. Amb els diners que es van recaptar, es van comprar arbres que es van plantar a l'escola (4 ametllers i un roure).


Sabeu per què és tan bona idea plantar arbres? L'alumnat de cinquè B va descobrir que per cada 5 arbres plantats, es redueix una tona de c02. Al·lucinant, oi?


Paral·lelament, per conscienciar a tota l'escola i acabar amb l'ús del paper d'alumini, es van preparar uns còmics que van servir d'ajuda per anar a explicar a la resta de classes de l'escola la importància d'utilitzar embolcalls reutilitzables. A més, van construir unes papereres que servien perquè aquells despistats i despistades que encara portaven paper de plata, el poguessin reciclar!






Comentaris